Het lijkt wel of we nooit tot besluiten komen

Uncategorized Mar 29, 2022

Herken je dit? We praten en we praten tot we een ons wegen. Wikken en wegen . Dit nog even uitzoeken, dat nog even nakijken. Weten we het wel zeker? Oh dat wisten we nog niet. Laten daar ook nog even naar kijken. Of die dodelijke vraag: “wie krijgt de schuld als het misgaat?” . En jij denkt alleen maar: “wanneer gaan we nu iets DOEN !!

 

"Kun je nu in plaats van alles uit te zoeken, gewoon iets gaan doen?"

 

Feit - Mensen hebben verschillende persoonlijkheden en communicatiestijlen

Misschien ken je de quote al:  “Wat mensen echt denken blijkt veel meer uit wat ze doen dan uit wat ze zeggen”.  En zo kijken mensen ook naar jou. Ze reageren op je eigen waarneembare gedrag. Niemand kan namelijk in je hoofd kijken. Ze nemen wel  je gedrag waar en verbinden daar conclusies aan. Altijd!

Waarneembaar gedrag is een goede indicator voor iemands Sociale Communicatie Stijl. We onderscheiden 4 hoofdstijlen, ofwel archetypen. Elk archetype...

Continue Reading...

Waarom samenwerken met sommige collega’s soms lastig is

nederlands Mar 15, 2022

Herken je dit? Je vindt je werk leuk en samenwerken met de meeste collega’s gaat je makkelijk af. Toch verloopt de samenwerking met enkele collega’s minder soepel. Je hebt het gevoel dat je niet op dezelfde golflengte zit. Dat je langs elkaar heen lijkt te praten. In het slechtste geval heb je het gevoel dat je allebei van een andere planeet komt. Dat is die ene collega waarvan je hoopt dat hij vandaag even niet belt of mailt. Hoe komt dit? Of misschien nog beter, hoe kun je er toch effectief mee samenwerken?

 

De theorieën van Carl Jung, een wereldberoemde psychiater en psychoanalist uit de vorige eeuw, zijn de basis voor verschillende wetenschappelijk gevalideerde psychometrische instrumenten. Ook die van de methode die we bij MentesMe gebruiken; Sociale Communicatie Stijlen.

"Als hij belt en ik zie zijn naam in de display, dan begint mijn energieniveau al te dalen"

Feit - Mensen hebben verschillende persoonlijkheden en communicatiestijlen

Misschien ken je de...

Continue Reading...

Waarom zelfinzicht de basis legt voor het ervaren van RUST!

nederlands Oct 17, 2021

Rust creëren is als het trainen van je spieren!

Wie wil het niet: rust ervaren! Dit kan trouwens ook prima als je veel bezig zijn met allerlei activiteiten. Je hoeft niet stil in een hoekje te gaan zitten om rust te ervaren. Of uren lang te mediteren. Okay, maar hoezo dan? 

Wat is hier aan de hand?

Ik ken heel veel mensen die zich onrustig voelen, en veelal ook vinden dat ze onrustig 'zijn'. Je regelmatig onrustig voelen is trouwens heel normaal. Een eerste reactie is om ‘dingen’ te gaan doen. Dat zorgt voor afleiding van de onrustige gedachten en gevoelens. We hebben in mijn vorige blog (lees deze vooral ook een door!) gezien dat het ervaren van pijn een super signaal kan zijn om om aan de slag te gaan met jezelf. Dus ontken je eigen onrust niet. 

Rust heeft niet 1 definitie, maar wordt op vele verschillende manier ervaren. Voor de ene persoon is rust helemaal niets doen en gezellig in de hoek van de bank kruipen met een...

Continue Reading...

Onbegrepen emoties super ‘onhandig’!

nederlands Sep 01, 2021
MentesMe - Connecting Human Potential
Onbegrepen emoties super ‘onhandig’!
6:14
 

Dat emoties onze ratio blokkeren is een feit!

Ken je het fenomeen dat je - ineens - geëmotioneerd raakt door een situatie of een uitspraak van persoon waarvan je houdt of die je erg mag (zoals in een goede zakelijke relatie). En ineens bevindt je jezelf in een onplezierige situatie waar je liever weg was gebleven. Een sneeuwbal effect van over elkaar rollende emoties. 

Wat is hier aan de hand?

Laten we er eens vanuit gaan dat er geen enkele intentie is om de ander te kwetsen. Ik had vorige week iemand op bezoek voor een consult die vertelde me het volgende voorbeeld wat tot een escalatie leidde. 

'Mijn partner kwam thuis van het werk en we dronken een kop koffie. Ik ging in de garage even iets halen en vanuit de woonkamer kwam de vraag geroepen: Hey deze afboeking op mijn rekening, wat is dat? Is dat iets wat jij geregeld hebt? Nu moet je begrijpen dat ik eigenlijk met van alles bezig was toen mijn partner thuis kwam, en ik moeite had gedaan om van...

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.