Wij helpen leidinggevenden optimale samenwerking te realiseren zonder onderlinge conflicten of miscommunicatie.

Wat zijn Sociale Communicatiestijlen en waarom weten wij dat het werkt binnen elke organisatie?

Ik wil effectiever samenwerken

Effectiever samenwerken dankzij Sociale Communicatie Stijlen

Communicatie met anderen is iets moois. Soms kan het ook heel erg lastig en ongemakkelijk zijn. We hebben dan snel de neiging dat te koppelen aan gedrag van anderen. Maar anderen voelen dat ongemak misschien ook in het contact met jou. Daarom is het belangrijk stil te staan bij hoe ze zelf communiceert. Met andere woorden: wat eigen communicatiestijl is en wat die van de ander. Dat inzicht helpt je namelijk om je boodschap beter af te stemmen op die van een ander.

Het idee achter communicatiestijlen komt van Carl Jung. Deze psychiater en psychoanalist legde het fundament voor de Sociale Communicatie Stijlen methode.

 

Bepaal met twee vragen je communicatiestijl

Tijdens ons programma delen we persoonlijkheden in op basis van de mate waarin zij in communicatie emoties tonen (expansief of terughoudend) en of zij in het gesprek de leiding nemen dan wel meegaand gedrag vertonen (dominant en meegaand). Met twee vragen kun je dus eenvoudig iemands stijl bepalen. 

  1. Toont iemand emoties?
  2. Vertoont iemand dominant gedrag?

Wat is jouw communicatiestijl? Doe de test!

Benieuwd naar je eigen communicatiestijl? Benieuwd naar je sterke kanten? Je drijfveren en je valkuilen? Doe dan de gratis zelftest en ontvang je persoonlijke rapport in je mailbox.

Doe de 1-minuut test
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.