Psychisch verzuim neemt nog steeds toe

Verlaag het verzuim en de verzuimkosten!

Waarom neemt psychisch verzuim steeds meer toeneemt?

  1. Personeel durft het intern niet bespreekbaar te maken vanwege de mogelijke gevolgen

  2. Er wordt ongemak en klachten ervaren, maar met de gedachte: "Daar kan ik zelf toch niets aan doen"

  3. Er heerst een taboe om over psychische klachten te praten binnen het team 

  4. "Mijn werkgever doet er toch niets mee, dus waarom zou ik het bespreken?"

Werkgevers met een hoog verzuim investeren in mensen, die zich ziek melden. Maar dan is het in feite al te laat. Investeren in de risicogroep (+/-25% van elke groep) is veel rendabeler. Het kost namelijk minder, en elke ge√Įnvesteerde euro verdient zich sneller terug. Het probleem is dat deze ‚Äėrisicogroep‚Äô niet zichtbaar is!

 

Totaalaanpak op maat

Met het SMARTFIT programma komt de risicogroep in beweging en kun je als werkgever begeleiding op maat aanbieden waardoor het verzuim gegarandeerd omlaag gaat. We gaan het samen doen: de leidinggevende, de HR-professional en de collega’s! Iedereen heeft een rol en we leren van elkaar. Anderen zien namelijk het beste wanneer een collega zich anders gedraagt of last heeft van zaken. Door tijdig die eerste signalen te herkennen en het juiste gesprek met die collega te voeren, komt de risicogroep in beweging.

1. Een ZelfTest voor alle medewerkers om te achterhalen of je zelf aan de slag moet of anderen zou kunnen ondersteunen

2. Deelnemen aan Workshops, Groupstrainingen, coaching of therapie om mentaal weerbaarder te worden

3. Jezelf opleiden tot mentor voor je collega's (EMCC-certificering) en samen werken aan mentale gezondheid

Verschil met andere initiatieven?

Het grootste verschil is dat we een garantie geven en een werkgever volledig ontzorgen in het verlagen van verzuim door overbelasting.

Arbodienst

Een arbodienst/bedrijfsarts is gespecialiseerd in medische aandoeningen. Overbelasting is dat vaak niet.

Vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon richt zich uitsluitend op ongewenste omgangsvormen.

Vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma wordt vaak gebruikt door hen, die momenteel weinig tot geen risico lopen.

Drs. Theo Mommers

Werkgevers besteden veel geld aan verzuimbegeleiding (loondoorbetaling, poortwachter), maar investeren in SMARTFIT kan het verzuim halveren. Ik ben eigenaar van Human Battery Company, gespecialiseerd in verzuim binnen organisaties en burn-out interventies. Samen met Gerard Dekkers, eigenaar van MentesMe hebben we het SMARTFIT programma ontwikkeld om werkgevers te ontzorgen op het gebied van verzuimverlaging.

Informatie Quickscan

Drs. Gerard Dekkers MMO

Ik ben heel blij met de samenwerking met Human Battery Company van Theo Mommers, waarin we onze kennis en jarenlange praktijkervaring konden bundelen in SMARTFIT, een totaalaanpak op maat voor iedere werkgever die het verzuim wil verlagen. Grote, kleine organisaties, nationaal of internationaal, profit of non-profit, als het verzuim te hoog is, kunnen we gegarandeerd toegevoegde waarde leveren. 

Informatie Quickscan

SMARTFIT, een totaalaanpak op maat!

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek stellen we een Quickscan van de organisatie op en kunnen we berekenen hoeveel het verzuim omlaag kan, wat dat gaat kosten en hoeveel rendement dat oplevert.  

De praktijk leert dat de investering zich binnen een jaar terugverdient. Wil jij weten wat SMARTFIT voor jouw bedrijf kan betekenen?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.